Renovlies is de beste keuze voor nieuwbouw

Overweeg je renovlies? Dan is het belangrijk dat je ons blog even goed leest. Alles wat wij in de afgelopen 20 jaar hebben geleerd over dit type behang, gaan we met je delen!

Zo gaan we in op de voor- en nadelen, kosten en de benodigde ondergrond. Dit vonden wij nodig omdat wij in de praktijk merken dat woningbezitters vaak een verkeerd beeld hebben van de mogelijkheden.

Je kunt namelijk met renovlies een resultaat bereiken die nagenoeg gelijk is aan stucwerk. Wanneer je het goed aanbrengt kun je bijna geen verschil zien. Je hebt alleen een specialist nodig die het kan. En dat zijn er maar weinig in Nederland!

Het team van renovliesbehanger.com won de afgelopen jaren meerdere Awards, zo kregen wij van Bouwsector Nederland de belangrijkste erkening, behanger van het jaar 2023 / 2024!

Wil je advies of een woning op een professionele manier laten behangen? Wij garanderen je een stuclook die niet kan bieden. Vraag bij interesse vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Renovlies behang

Wat is renovlies?

Veel mensen kennen het als glasvezelbehang, een stevig en duurzaam behang dat wordt gebruikt om muren af te werken en te beschermen.

Het is een combinatie van cellulose en glasvezels die samengeperst zijn tot een vlies. Het geeft een zeer gladde en strakke afwerking en kan scheuren en oneffenheden in de muur verbergen.

Ook geeft het een sterke basis voor verdere afwerking, zoals schilderen, en dit zorgt dan weer voor een verhoogde duurzaamheid van de muren.

De belangrijkste voordelen:

Er zijn natuurlijk meerdere voor- en nadelen aan renovlies behang, die zowel professionals in de bouw als thuisgebruikers moeten weten. Hier zijn ze allemaal op een rijtje:

 1. Gladder dan glasvliesbehang of glasvezelbehang: Het zorgt direct voor een glad oppervlak en een strak uiterlijk op de muren.
 2. Kostenbesparend: Renovlies is natuurlijk een goedkopere optie in vergelijking met andere behangsoorten of stucwerk.
 3. Sterk en duurzaam: Het behang is super sterk en kan kleine oneffenheden verbergen, waardoor het lang meegaat.
 4. Naadloos en strak uiterlijk: Het zorgt altijd voor een naadloze en strakke uitstraling op de muren.
 5. Overschilderbaar: Je kunt het volledig naar wens overschilderen in de kleur die je verkiest.
 6. Brandvertragend: Het behang heeft brandvertragende kenmerken, wat bijdraagt aan de veiligheid.
 7. Eenvoudig te reinigen: Het is vrij gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 8. Verbergt kleine oneffenheden: Renovliesbehang kan kleine oneffenheden op de muren camoufleren.
 9. Milieuvriendelijk: Het is een zeer milieuvriendelijke keuze voor wandafwerking.

Met ons beste renovlies behang kunnen wij bestaande haarscheuren camoufleren en worden nieuwe scheuren voorkomen.

Onze jarenlange ervaring leert ons dat het woningbezitters erg tevreden maakt. Ons resultaat is vrijwel gelijk aan gestucte muren, maar dan tegen veel lagere kosten. Het kopen van renovlies doe je bij Renovlies Behanger tegen een lage prijs.

Profiteer meteen van onze actieprijs van € 13,49 per vierkante meter, inclusief alle benodigde materialen. Mis deze unieke kans niet en geniet van strakke en gladde muren in je woning!

Wat is het verschil met vliesbehang?

Vliesbehang is vooral dunner en decoratief, terwijl renovlies dikker en sterker is, en ook is bedoeld voor het afwerken en beschermen van muren.

Het verbergt scheuren en oneffenheden en zorgt voor een stevige basis bij schilderen, terwijl vliesbehang voornamelijk decoratief is.

Met onze tijdelijke aanbieding zijn de kosten per vierkante meter al snel 40% lager dan bij traditioneel stucwerk. Sluit je nu aan bij duizenden toekomstige woningbezitters en vraag vandaag nog bij ons een gratis offerte aan!

Renovlies

Wat is beter renovlies of glasvlies?

Dit hangt volledig af van de specifieke behoeften en voorkeuren. Renovlies biedt een geweldige basis voor schilderen en verbergt scheuren, terwijl glasvliesbehang duurzamer is maar een betere bescherming biedt tegen stoten en krassen.

Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de afwerking en het beoogde gebruik. Wil je op renovlies kosten besparen door te kopen bij Gamma, Praxis of Hornbach?

Met de aanbieding die Renovlies Behanger nu heeft is dit niet meer nodig. Wij bieden namelijk dezelfde lage prijs maar garanderen wel een veel beter eindresultaat.

Wil je toch liever was meer informatie over dit onderwerp? Lees dan alles wat je moet weten over reno vliesbehang.

Kun je behang ook schilderen?

Uit onze persoonlijke ervaring met renovlies, weten wij dat aanbrengen en schilderen geen gemakkelijke taak is. Het vereist een jarenlange ervaring en vaardigheid. Daarom raden wij altijd aan om een professional in te huren.

Een professionele behangservice zoals Renovlies Behanger kan ervoor zorgen dat het behang op de juiste manier wordt aangebracht, met een volledig naadloos en strak resultaat. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om het behang in elke gewenste kleur te laten sauzen.

Bekijk ook al onze voor- en na foto’s van renovlies, daar zie je tevreden klanten die graag hun mening met je delen.

Het aanbrengen van renovlies

Renovliesbehang wordt door ons eigenlijk altijd gekozen voor nieuwbouwprojecten vanwege verschillende redenen. Ten eerste biedt behang voor nieuwbouw een super gladde en strakke afwerking voor muren.

Oneffenheden worden ermee direct verborgen en een perfecte basis wordt gecreëerd voor verdere afwerking, zoals schilderen.

Ook verschaft het extra bescherming tegen scheuren en barsten, waardoor de duurzaamheid van de muren wordt verhoogd.

Wat zijn de kosten per m2?

De prijzen voor renovlies kunnen variëren afhankelijk van het gekozen pakket. Wel is het zo dat wij altijd dezelfde prijs vragen voor 150 gram en 200 gram!

Bij Renovlies Behanger bieden wij verschillende soorten diensten, die geschikt zijn voor zowel muren als plafonds. Daarnaast kunnen wij je oude renovlies verwijderen en het nieuwe aanbrengen!

Voor het behangen en sauzen van nieuwbouwwoningen vragen wij nu € 13,50 per vierkante meter.

De prijzen per vierkante meter:

Actie 1: €9,99 M2 voor het behangen van renovlies (zonder behang of verf)
Actie 2: €11,99 M2 behangen inclusief materiaal (exclusief sauzen)
Actie 3: €13,49 M2 voor behangen, kitten, sauzen en materiaal (Totaal pakket)

Bij al onze acties gebruiken wij uitsluitend A kwaliteit materialen. Ook geven wij natuurlijk 100% garantie op ons werk en alle gebruikte materialen. Meer weten over ons bedrijf? Vraag dan een offerte aan. Twijfel je nog? Bekijk meer dan 1000 video reviews!

Waarom renovliesbehang en geen stucwerk?

Renovlies vertraagt haarscheuren en reguleert vocht. In elke woning komen haarscheurtjes voor, zelfs bij nieuwbouw. Dit kan het proces vertragen en biedt daarnaast nog meer voordelen.

Naast het overbruggen van haarscheuren en daarnaast het verstevigen van muren, heeft het ook nog is een vochtregulerende werking. Het laat namelijk vocht uit de muur door, terwijl het vocht van buitenaf tegenhoudt.

Dit belangrijke proces gebeurd bij stucen niet! Het is dus een pluspunt die voor iedereen die nog jarenlang van een strakke muur wil genieten zonder scheuren, enorm belangrijk.

Je moet weten dat nieuwbouwwoningen gemiddeld zo’n 4000 liter vocht bevatten. Het binnenhouden van dat vocht zal leiden tot condensvorming, ziektekiemen en schimmelvorming.

Behang laten aanbrengen is dus niet alleen een esthetisch aantrekkelijke optie voor het afwerken van muren! Het biedt namelijk ook veel praktische voordelen, vergelijkbaar met glasweefselbehang. Dit is zo bij nieuwbouw en bestaande bouw.

Hoe egaal moet je muur zijn om te behangen?

Wij willen graag de muren bekijken om te beoordelen of er fijne of grove schuurwerkzaamheden nodig zijn.

In het slechtste geval zijn de muren nog niet behangklaar en moet er door ons eerst een dunne laag stucwerk worden aangebracht.

Gelukkig komen we bij Renovlies Behanger weinig tegen bij nieuwbouwprojecten omdat de wanden meestal strak genoeg worden opgeleverd om te behangen.

Onze ervaring is toch echt dat schuren, behangen en schilderen meestal voldoende is om een prachtige stuclook te realiseren.

Onze klanten vertellen ons dagelijks dat hun vrienden en familieleden, allemaal dachten dat er door ons gestuct was! Dat is natuurlijk een zeer groot complement voor onze behangers!

Renovlies is net zo glad als stucwerk én goedkoper!

Wil je ook graag genieten van wanden met de uitstraling van gestucte muren? Maar wil je daarvoor niet de hoofdprijs betalen? Laat je dan helpen door Renovlies Behanger!

Ontdek onze aanbieding voor renovlies en bespaar meteen 25% op je totaalprijs. Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Renovlies is doorgaans na één à twee lagen verf volledig dekkend. Het hangt echter ook af van factoren zoals de kleur van de verf en de techniek van aanbrengen. Soms is een extra laag nodig voor een perfect egaal resultaat.

Renovlies en vliesbehang lijken op elkaar, maar er zijn enkele verschillen. Renovlies is dikker en steviger, gemaakt van glasvezel, en bedoeld om scheuren en oneffenheden te camoufleren. Vliesbehang is dunner, gemaakt van cellulose of textielvezels, en vooral decoratief. Renovlies is ideaal als basis voor een strakke afwerking, terwijl vliesbehang meer voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt.

Renovlies heeft verschillende voordelen. Het biedt een duurzame en sterke afwerking die scheuren en kleine oneffenheden in muren verbergt. Het zorgt voor een strak en egaal oppervlak, vergelijkbaar met stucwerk. Het is ook makkelijker te verwijderen dan traditioneel stucwerk en kan overschilderd worden in verschillende kleuren naar keuze.

Glasvlies en renovlies zijn beide sterke materialen, maar glasvlies wordt over het algemeen beschouwd als iets sterker. Glasvlies is gemaakt van glasvezels, wat het extra stevigheid geeft. Renovlies is dikker en biedt betere camouflagemogelijkheden voor scheuren en oneffenheden. Beide materialen zijn echter geschikt voor het creëren van een duurzame en robuuste wandafwerking.

De kosten voor het aanbrengen van renovlies per vierkante meter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de regio, de omvang van het project en de specifieke vakman of aannemer die het uitvoert. Over het algemeen liggen de kosten voor het aanbrengen van renovlies tussen de 15 en 30 euro per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid. Het is echter raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende professionals om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten in uw specifieke situatie.

Over het algemeen is glasvlies iets duurder dan renovlies. Dit komt doordat glasvlies gemaakt is van glasvezels, wat het materiaal iets kostbaarder maakt. Renovlies is dikker en kan scheuren en oneffenheden beter camoufleren, maar is over het algemeen iets voordeliger. De exacte prijsverschillen kunnen echter variëren afhankelijk van de regio en leveranciers. Het is altijd raadzaam om prijsopgaven op te vragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van de kosten in uw specifieke situatie.

Renovlies is over het algemeen niet moeilijk om aan te brengen, maar het vereist wel wat voorbereiding en nauwkeurigheid. Het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken, zoals het correct op maat snijden en het zorgvuldig aanbrengen van de lijm. Met een beetje geduld, nauwkeurigheid en wellicht wat ervaring kan renovlies succesvol worden aangebracht. Het kan echter handig zijn om een professional in te schakelen als u twijfelt over uw eigen vaardigheden.

Renovlies behang heeft enige isolerende eigenschappen, maar het is niet primair ontworpen als een isolatiemateriaal. Het kan echter een kleine verbetering bieden in termen van thermische isolatie en geluidsdemping, omdat het een extra laag op de muur vormt. Als u op zoek bent naar verbeterde isolatie, zijn er specifieke isolatiematerialen beschikbaar die effectiever zijn, zoals isolatiepanelen of -schuim.
Renovlies behang is over het algemeen relatief eenvoudig aan te brengen, vooral in vergelijking met andere wandafwerkingen zoals stucwerk. Het is een kwestie van het correct op maat snijden van de rollen, het aanbrengen van de lijm op de muur en het zorgvuldig aanbrengen van het behang. Met geduld, nauwkeurigheid en wellicht wat ervaring kan renovlies behang succesvol worden aangebracht. Het kan echter handig zijn om instructies te volgen of een professional te raadplegen als u nieuw bent in het behangen.

Voor het behangen van renovlies is het ideaal dat de muur redelijk glad en vrij van grote oneffenheden is. Kleine scheurtjes en putjes kunnen worden opgevuld en geëgaliseerd met een geschikt vulmiddel. Het is echter belangrijk op te merken dat behang enige oneffenheden kan camoufleren, maar het beste resultaat wordt behaald op een zo glad mogelijke ondergrond. Het is aan te raden om eventuele ernstige oneffenheden of structurele problemen voorafgaand aan het behangen door een professional te laten inspecteren.

Over het algemeen is renovlies goedkoper dan traditioneel stucwerk. Het plakken van renovlies vereist minder arbeid en materiaalkosten in vergelijking met het aanbrengen van een stuclaag op de muur. Daarnaast zijn de voorbereidende werkzaamheden vaak minder intensief. Het exacte prijsverschil kan echter variëren afhankelijk van de specifieke situatie, de regio en de gekozen professionals. Het is raadzaam om offertes op te vragen om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten in uw specifieke geval.

Renovlies is bij ons verkrijgbaar in verschillende diktes, maar de meest gangbare dikte ligt doorgaans tussen de 120 en 200 gram per vierkante meter. Deze diktes zorgen voor een stevige en duurzame afwerking van de muur. Het exacte aantal grammen per vierkante meter kan variëren afhankelijk van het specifieke merk en type renovlies dat wordt gebruikt. Het is raadzaam om bij de aanschaf van behang de specificaties van de fabrikant te raadplegen om de juiste dikte te kiezen voor uw project.

Renovlies heeft beperkte vochtbestendigheid. Hoewel het bestand is tegen normale vochtigheidsniveaus die in een huishoudelijke omgeving voorkomen, is het niet geschikt voor directe blootstelling aan water, zoals in badkamers of keukens waar veel vocht en condensatie aanwezig is. In vochtige ruimtes wordt meestal gekozen voor speciale vochtbestendige behangsoorten of betegeling.

Renovlies is over het algemeen een kosteneffectieve optie voor wandafwerking. De exacte kosten variëren echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de regio, de omvang van het project, de kwaliteit van het behang en de arbeidskosten. Over het algemeen kan renovlies gunstiger zijn in vergelijking met andere wandafwerkingen zoals stucwerk of schilderwerk. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers of professionals om een beter inzicht te krijgen in de kosten voor uw specifieke situatie.

Ja, het is mogelijk om renovlies zelf te plakken, maar het vereist wel enige vaardigheid en nauwkeurigheid. Het is belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen, zoals het gladmaken van de muur en het zorgvuldig op maat snijden van het behang. Daarnaast is het belangrijk om de juiste lijm en technieken te gebruiken tijdens het aanbrengen. Het kan handig zijn om instructies te volgen of online tutorials te raadplegen als u nieuw bent in het behangen. Het inhuren van een professionele behanger kan ook een goede optie zijn als u twijfelt over uw eigen vaardigheden.

Over het algemeen zijn één tot twee lagen verf voldoende om renovlies volledig dekkend te maken. De exacte aantal lagen kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals de kleur van de verf, de kwaliteit van de verf en de gewenste dekking. Donkere kleuren of lichte kleuren over donker behang kunnen mogelijk een extra laag vereisen voor een optimale dekking. Het is altijd raadzaam om de verffabrikant richtlijnen te volgen met betrekking tot het aantal benodigde lagen voor het gewenste resultaat.

 1. Ondergrondvoorbereiding: Maak de muur schoon, glad en droog.
 2. Kies kwalitatief hoogwaardig behang van renovlies.
 3. Gebruik geschikte lijm en volg de instructies.
 4. Snijd en breng het behang nauwkeurig aan zonder vouwen of luchtbellen.
 5. Werk het af door te schilderen of te sauzen.

Renovlies wordt meestal geplakt met behanglijm. Het is belangrijk om een behanglijm te gebruiken die geschikt is voor zwaardere wandbekleding, zoals vliesbehang of glasvezelbehang. Er zijn verschillende soorten behanglijm beschikbaar, zoals poederlijm of kant-en-klare pasta. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op voor de juiste mengverhoudingen of toepassingsmethoden. Het is raadzaam om een behanglijm te kiezen die specifiek aanbevolen wordt voor behang.

Ja, renovlies kan direct op gipsplaat worden aangebracht. Gipsplaat vormt een geschikte ondergrond voor behang, mits deze glad, schoon en vrij van stof en losse deeltjes is. Het is belangrijk om eventuele naden tussen de gipsplaten goed te behandelen, bijvoorbeeld door ze af te werken met vulmiddel en te schuren, zodat de wandoppervlakte egaal is voordat je begint met behangen.

Voor het installeren van renovlies wordt meestal een speciale voorstrijk gebruikt die geschikt is voor deze toepassing. Er zijn verschillende soorten voorstrijk beschikbaar, zoals acrylgebaseerde of latexgebaseerde voorstrijkmiddelen. Het is raadzaam om een voorstrijk te kiezen die specifiek bedoeld is voor behang en die geschikt is voor de ondergrond waarop het behang wordt aangebracht, zoals gipsplaat of oud behang. Volg altijd de instructies van de fabrikant op bij het gebruik van voorstrijk.

Voor slechte muren, zoals muren met scheuren, gaten of andere onvolkomenheden, is renovlies een goede keuze. Het is dikker en sterker dan traditioneel behang en kan helpen om deze onvolkomenheden te camoufleren en een strakker uiterlijk te creëren. Het biedt tevens extra duurzaamheid en bescherming voor de muur. Door het gebruik van renovlies kunnen slechte muren worden opgeknapt zonder dat er uitgebreide reparaties of stucwerk nodig zijn.

Renovlies is verkrijgbaar in verschillende diktes, meestal aangegeven in gram per vierkante meter (g/m²). De meest voorkomende diktes liggen tussen de 120 g/m² en 200 g/m². Dikkere varianten kunnen ook beschikbaar zijn. De keuze voor de dikte hangt af van de gewenste duurzaamheid, de staat van de muur en de gewenste resultaten. Over het algemeen geldt dat een dikker behang betere camouflagemogelijkheden biedt voor scheuren en oneffenheden

Renovlies is in de meeste gevallen niet geschikt om te schuren. Het behang heeft een fijne structuur en schuren kan de vezels beschadigen, wat resulteert in een ongewenste textuur of beschadigingen aan het behang. Als er oneffenheden of ruwe plekken op het behang zijn, is het beter om deze te behandelen met vulmiddel en daarna glad te strijken voordat u het behang overschildert of saust. Schuren wordt meestal toegepast op traditioneel stucwerk of andere gladde wandafwerkingen, niet op renovlies behang.

Renovlies is relatief sterk en duurzaam. Het is gemaakt van glasvezels of andere versterkende materialen, waardoor het steviger is dan traditioneel behang. Het kan kleine scheuren en oneffenheden op de muur camoufleren en biedt een extra beschermende laag. Renovlies behang is bestand tegen dagelijkse slijtage en stoten, maar het is belangrijk om op te merken dat het niet volledig onbreekbaar is. Bij voldoende kracht of impact kan het behang beschadigd raken, net als andere wandbekledingen.

 1. Verwijder stof met een zachte borstel of stofzuiger.
 2. Gebruik een vochtige doek met milde zeepoplossing voor kleine vlekken.
 3. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende materialen.
 4. Bij hardnekkige vlekken, raadpleeg professionele behangreinigers.

De droogtijd van renovlies is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de gebruikte lijm. Over het algemeen kan behang binnen 24 tot 48 uur volledig drogen. Het is belangrijk om voldoende ventilatie te bieden tijdens het droogproces, zodat vocht gemakkelijk kan verdampen.

Ja, renovlies kan ook op het plafond worden aangebracht. Het kan helpen om eventuele onvolkomenheden of scheuren in het plafond te verbergen en een strakke afwerking te creëren. Het aanbrengen van behang op het plafond volgt over het algemeen dezelfde stappen als bij het aanbrengen op de muren. Het is echter belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van geschikte steigers of ladders om veilig toegang tot het plafond te krijgen.

Ja, je kunt over renovlies heen stucen, maar zorg ervoor dat het behang stevig is aangebracht en repareer eventuele beschadigingen. Breng een geschikte primer aan voordat je gaat stucen en volg de normale stucprocedures. Het is raadzaam om een professionele stucadoor te raadplegen als je twijfelt.

Ja, je kunt behangen op een kale muur. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur schoon, glad en vrij van stof en losse deeltjes is voordat je begint. Als de muur nieuw is of als er geen bestaande bekleding is, is het raadzaam om een geschikte voorstrijk aan te brengen voordat je het behang aanbrengt. Dit helpt bij het verbeteren van de hechting van het behang op de muur.

 1. Voorbereidende werkzaamheden: Maak de muur schoon en repareer eventuele beschadigingen.
 2. Breng behanglijm aan op de muur.
 3. Plaats het renovlies behang op de muur en druk het goed aan.
 4. Snijd overtollig behang af.
 5. Gebruik een naadroller voor het gladmaken van de naden.
 6. Laat het behang drogen volgens de instructies van de fabrikant.
 7. Optioneel: Schilder of saus het behang naar wens.

Renovlies is niet per se noodzakelijk, maar het kan veel voordelen bieden, afhankelijk van de situatie. Het is een goede keuze als je muren hebt met scheuren, gaten of andere onvolkomenheden, omdat het deze kan camoufleren en zorgen voor een strakke afwerking. Het is duurzaam, kan extra bescherming bieden en is gemakkelijker te verwijderen dan traditioneel stucwerk. Het is echter belangrijk om te beoordelen of renovlies geschikt is voor jouw specifieke behoeften en budget.

Ja, renovlies kan over spachtelputz worden aangebracht. Spachtelputz is een gestructureerde wandafwerking met een korrelige textuur. Voordat je het behang aanbrengt, is het belangrijk om de spachtelputz goed te reinigen en eventuele losse delen of beschadigingen te repareren. Vervolgens kun je het renovlies op de spachtelputz aanbrengen zoals je normaal gesproken zou doen op een gladde muur. Het behang zal de textuur van de spachtelputz enigszins verzachten, waardoor een meer egale uitstraling ontstaat.

De hoeveelheid behanglijm die nodig is voor het aanbrengen van renovlies hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de muuroppervlakte en de instructies van de specifieke behanglijm die je gebruikt. Over het algemeen wordt geadviseerd om de verpakkingsinstructies van de behanglijm te volgen, aangezien deze vaak aangeven hoeveel lijm je per vierkante meter moet gebruiken. Dit kan variëren tussen de 100-200 gram lijm per vierkante meter, afhankelijk van het type behanglijm en de ondergrond. Het is altijd beter om iets meer lijm te mengen dan te weinig, om ervoor te zorgen dat je voldoende hebt om het behang goed aan te brengen.

Ja, het is mogelijk om renovlies over glasvezelbehang aan te brengen. Glasvezelbehang is vergelijkbaar met renovlies omdat het ook gemaakt is van glasvezels en een sterke en duurzame afwerking biedt. Voordat je het behang aanbrengt, zorg ervoor dat het glasvezelbehang goed vastzit en vrij is van losse delen. Eventuele beschadigingen of onvolkomenheden in het glasvezelbehang moeten worden gerepareerd voordat je het nieuwe behang aanbrengt. Het renovlies kan vervolgens over het glasvezelbehang worden geplaatst om een nieuwe afwerking te creëren.

Voor het afwerken van naden en kieren bij renovlies wordt meestal acrylaatkit gebruikt. Acrylaatkit is flexibel, gemakkelijk aan te brengen en overschilderbaar. Het vult de naden mooi op en zorgt voor een strakke afwerking. Kies bij voorkeur een overschilderbare acrylaatkit die geschikt is voor gebruik op binnenmuren.

Ja, renovlies kan verwijderd worden, maar het kan een arbeidsintensief proces zijn. Het kan worden verwijderd door het behang nat te maken en af te weken, of door gebruik te maken van een behangafstomer. Wees voorzichtig om de muur niet te beschadigen tijdens het verwijderen.

Renovlies is primair bedoeld voor het aanbrengen op binnenmuren en is niet geschikt om direct op hout aan te brengen. Hout heeft de neiging om te werken en kan daardoor het behang beschadigen of ervoor zorgen dat het loskomt. Het is aan te raden om eerst een geschikte ondergrond op het hout aan te brengen, zoals een laag primer of een geschikte wandbekleding, voordat je behang aanbrengt. Raadpleeg een professional voor de beste aanpak voor het toepassen van behang op houten oppervlakken.

Ja, renovlies kan worden geverfd. Breng een primer aan voordat je verft en gebruik kwaliteitsverf die geschikt is voor behang.

Behangen is over het algemeen goedkoper dan verven, maar kosten variëren per project. Behangen vereist mogelijk minder voorbereidingswerk en kan goedkoper zijn in materiaal- en arbeidskosten.

Ja, het is mogelijk om op OSB-platen te behangen. Echter, vanwege de ruwere en poreuze textuur van OSB kan het nodig zijn om de platen voor te behandelen met een primer of voorstrijk om de hechting van het behang te verbeteren. Het is ook belangrijk om eventuele onvolkomenheden of ruwe plekken op de OSB-platen glad te schuren voordat je het behang aanbrengt.

De kosten van een rol renovlies kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het behang, het merk, de afmetingen van de rol en de leverancier. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs van een rol varieert tussen de 10 euro en 30 euro, maar dit kan hoger zijn voor speciale varianten of designermerken. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers om de beste deal te vinden voor jouw specifieke behoeften.

Redenen om geen renovlies te gebruiken:

 1. Kosten.
 2. Persoonlijke voorkeur.
 3. Tijdsinvestering.
 4. Moeilijk te verwijderen.

Redenen om te kiezen voor renovlies:

 1. Camoufleert oneffenheden.
 2. Duurzaamheid.
 3. Overschilderbaar.
 4. Snelle installatie.
 5. Geluid- en warmte-isolatie.

Renovlies: dikker, camoufleert oneffenheden, overschilderbaar, snelle installatie, geluid- en warmte-isolatie.

Glasvliesbehang: glasvezel, zeer duurzaam, stoot- en krasbestendig.

Renovlies kan als relatief gemakkelijk worden beschouwd, vooral in vergelijking met andere afwerkingsopties zoals stucwerk. Met de juiste voorbereiding, instructies en gereedschappen kan het aanbrengen een haalbaar doe-het-zelfproject zijn. Het vereist echter wel aandacht voor detail, nauwkeurigheid en geduld.

De kosten van renovlies behang per vierkante meter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het behang, de leverancier en je locatie. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten van renovlies behang per vierkante meter liggen tussen de 5 euro en 15 euro.
Renovlies behang kan als relatief gemakkelijk worden beschouwd, vooral als je ervaring hebt met behangen of als je handig bent met doe-het-zelf-projecten. Het is belangrijk om de juiste voorbereiding te treffen, de instructies van de fabrikant te volgen en de benodigde gereedschappen en materialen bij de hand te hebben. Met geduld, nauwkeurigheid en aandacht voor detail kan het aanbrengen van renovlies behang goed te doen zijn. Als je twijfelt, is het altijd mogelijk om professionele hulp in te schakelen.

Renovlies heeft enige isolerende eigenschappen, maar het is belangrijk om te beseffen dat de isolatiewaarde beperkt is in vergelijking met specifieke isolatiematerialen zoals glaswol of schuimisolatie. Het kan bijdragen aan geluidsdemping en enige thermische isolatie bieden door een extra laag te vormen op de wand. Het is echter niet de primaire keuze als je op zoek bent naar substantiële isolatie. Voor optimale isolatie raden we aan om specifieke isolatiemethoden en -materialen te gebruiken, afhankelijk van de isolatiebehoefte van de ruimte.

Bij de installatie van renovlies is het ideaal dat de muur zo glad mogelijk is. Het behang kan kleine oneffenheden camoufleren, maar het is beter om de muur zo goed mogelijk voor te bereiden. Zorg ervoor dat grote oneffenheden, scheuren of gaten in de muur zijn gerepareerd en dat de muur vrij is van losse delen of stof. Schuur eventuele ruwe plekken glad en maak de muur schoon voordat je het behang aanbrengt. Een gladde muur zorgt voor een mooier en strakker eindresultaat.

Voor het bepalen van de benodigde hoeveelheid renovlies wordt vaak uitgegaan van een gemiddelde van 150 tot 200 gram per vierkante meter. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke type en merk renovlies dat je gebruikt, evenals de gewenste dekking en overlap van de banen.

Om naden bij het behangen te voorkomen:

 1. Zorg voor een gladde muuroppervlakte.
 2. Breng de behanglijm gelijkmatig aan.
 3. Druk het behang glad zonder luchtbellen of plooien.
 4. Snijd het behang nauwkeurig af.
 5. Zorg voor een goede aansluiting tussen de banen zonder overlapping of openingen.

In de meeste gevallen is één laag verf voldoende om renovlies te sauzen. Renovlies behang is meestal ontworpen om goed verfabsorberend te zijn, waardoor een enkele verflaag voldoende dekking en kleurintensiteit kan bieden.

Renovlies zelf is niet specifiek ontworpen om vochtbestendig te zijn. Hoewel het behang enige mate van vocht kan verdragen, is het niet geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers of keukens met veel stoom en condensatie. Bij blootstelling aan langdurige vochtigheid kan behang zijn stevigheid en hechting verliezen en kunnen problemen zoals delaminatie of schimmelvorming optreden. Voor vochtige ruimtes worden specifieke vochtbestendige wandafwerkingen zoals tegels, waterdichte verf of speciale vochtbestendige behangsoorten aanbevolen.

Renovlies laten aanbrengen

Laat je wanden professioneel afwerken door renovliesbehanger.com. Dit zorgt voor een strakke muur! Ons team garandeert de veel gevraagde stuclook.

Wij geven je graag vrijblijvend inzicht in de mogelijkheden en kosten van renovlies. Vraag voor meer informatie een offerte bij ons aan.